Writer

My photo
Selangor, Malaysia
I may not be the prettiest, smartest or strongest, but at least I am me, and don't pretend to be someone that I'm not meant to be. :)

21 Dec 2012

kadang-kala



kadang kala saye rasa takut nak sayang orang ketat-ketat..
sebab saye takut kemudian hari hati saye akan rasa sakit sangat-sangat..
korang pon penah merasainya kan??

2 Oct 2012

Kedekut!!!


Awak sangat kedekut..kedekut..kedekut!!!
Tawu tak!!!

15 Sep 2012

Gerun weh!



Sebentar tadi aku ada terbaca satu entry dari seorang blogger yg tak kurang hebatnya mengenai tanda2 kiamat kecil..Bila dah baca, rasa gerun jugak weh! Tanda2 kecil dah nampak jelas ketara, tp yg tanda2 besar bakal berlaku..Diingatkan balik, aku ni bukanlah makhluk yg sempurna..Takut kalo tak sempat nak bertaubat, macam mana? Dan aku pon tak tau kenapa sejak-menjak ni aku gemar baca entry2 yg macam tu..Biar terbukak skit pintu taubat utk aku ni..Moga2 dpt la cahaya keimanan tu sebelum matahari terbit di tempat tenggelamnya..

Ni aku bg link blog tersebut supaya korang boleh klik dan baca dgn mudah tanpa perlu bersusah-payah memerah tenaga mencarinya di Google..

http://nizarazu.com/2012/06/28/tanda-tanda-kiamat-kecil-telah-lengkap-sempurna/ 

Semoga kalian mendapat keberkatan..Amin.. :)


14 Sep 2012

Ungu is Purple



Kadang2 aku dok berangan,
"Kalo la aku ada banyak duit, aku nak make-up kereta aku tu kasi cun!"
Hahaha..Mimpi je kan! Tp takpe, aku nak simpan modal skit2 utk transform kereta kesayangan aku tu..Aku tak la pakai kereta mewah mana, buatan Malaysia je pon..Support local brand ok! Tak tersentap pon hati aku ni kalo kawan2 dok persenda aku pakai kereta tak mewah ni..Yg penting, kereta aku tu la yg membolehkan aku bergerak ke mana aje..Itu pon rezeki aku setelah berbulan lamanye aku ikat perot simpan RM sbb nekad nak beli kereta..Jeles weh tengok kengkawan dah pakai kereta sendiri..Akhirnya aku dpt gak sebijik..Tu pon agak berat poket nak bayar tiap2 bulan..Anyway, Alhamdulillah.. :)


Dulu aku dok slalu terbayangkan kalo aku ada kereta, aku nak kereta kaler mcm ni..Tp apakan daya, dpt plak kereta yg sgt2 berlawanan dgn kaler fevret aku..Actually, aku ni penggemar kaler purple..So apa2 barang je pon aku mesti nak kaler purple jugak..Orang cakap kalo nak cat kereta, modal agak mahal..Tp takpe, tak mematahkan semangat aku pon nak kumpul modal skit2 utk tukar cat kereta aku..Yg pasti, aku nak kaler yg mcm dlm gambar ni jugak..Tanak kaler lain dah!



Okeysss..Yg ni plak sportrim fevret aku..Aku ni memang kuat berangan kan? Tak kesah la orang nak cakap apa pon..Sememangnye kalo dah cat kaler purple, of course la sportrim pon senada dgn kaler kereta..Baru la classsss!!!

P/S: Nanti aku update lg kesah2 aku ni..Cukup la sampai sini aje utk tajuk entri yg ni..Bye! :)


7 Sep 2012

Kekadang


Kadang2 aku jenguk laman sosial dia..
Walaupon dia dah takde dlm friendlist aku..
Dan aku pon dah takde hati nak add dia semula..
Bukan sbb aku nak stalker dia dan sbgnya..
Sekadar jenguk, dan aku pon tak tau kenapa..
Dia nampak bahagia sangat dgn teman baru dia..
Aku bukan cemburu, aku bukan rindu..
Tak pernah timbul pon perasaan dengki tu..
Cuma aku harap dia bahagia bersama teman baru..
Aku dah tau yg aku bukan utk dia..
Memang dulu aku selalu sakit hati dgn dia..
Banyak sbb kenapa aku jadi mcm tu..
Dia banyak buat salah dgn aku..
Tp dulu dia tak pernah nak berubah..
Mungkin sekarang dia makin berubah, siapa yg tau..
Aku harap aku tak kan jumpa dia lagi..
Ada sbb kenapa aku berharap mcm tu..
Walaupon dia tak berada jauh dgn aku..
Bumi ni luas, tp tak semestinya dia boleh hilang
dr pandangan aku..
Kalau bertemu, aku tak kan menyapa dia siapa..
Sbb aku tak nak ada rasa benci dgn dia lagi..
Dan aku mengharap kita tak pernah kenal,
tak pernah bersua, tak pernah berhubungan..
Aku tak nak kenal dia lagi..
Sbb dia sendiri yg buat aku rasa benci..
Kebencian yg entah sampai bila akan reda..
Aku pon tak pasti..

.....


Awak mcm takde respon je..
Selalu sgt busy..Susah sgt ke nak ada free time?
Orang selalu tanya, awak di mana?
Penat-lah nak jawab..
Bukannya awak dah takde kat dunia ni lagi..
Tunggu awak tu mcm tunggu komet jatuh ke bumi..
Sampai bila awak nak terus mcm ni?

5 Sep 2012

Tak Sama & Berbeza

Awak tau tak, saye lebih selesa bersama dgn kawan2 saye..Sbb mereka sentiasa ada masa utk saye..Mereka sanggup luangkan masa utk berjumpa dgn saye..Tp awak tak sama mcm mereka..Kenapa awak tak mcm tu? Awak tau kan saye ada kawan baik..Awak cuma tak kenal siapa mereka..Tp saye mesra dgn mereka..Saye takut nanti saye bertambah rapat dgn mereka..Saye semakin renggang dgn awak..Nanti awak cemburu pula..Tp awak takde inisiatif pon nak buat perkara yg sama mcm mereka..Susah sgt ke? Kenapa mereka boleh, tp awak tak boleh? Saye lebih senang bersama dgn kawan baik saye..Sbb mereka sentiasa ada dgn saye..Mereka memahami saye..Kadang2 mereka paham saye lebih dr awak..Awak pon tak mcm mereka..Susah sgt ke? Saye takut nanti tiba2 saye berubah hati..Awak pula yg kecewa..Mesti awak salahkan saye nanti..Tp kenapa awak tak boleh buat sama mcm mereka buat pd saye? Susah sgt ke?

Sepi

Okesss..Dah sebulan lebih aku mendiamkan diri dari menulis di blog..Sepanjang masa tersebut aktiviti aku tersangatlah padat dgn jadual kerja yg agak mcm harem..Start bulan puasa je, mesti jadual pack giler..Sama mcm tahun2 yg lepas sampaikan aku sendiri pon dah naik menyampah dah! Sejak menjelang raya ni jadual kerja aku dah pulih seperti sedia kala, melainkan kalau budak2 baru kat tempat kerja aku tu tak buat perangai yg agak boleh ditampar laju2 menggunakan kaki..Nak rasa penangan, dipersilakan!

Raya tahun ni tak semeriah tahun2 yg lepas dan sememangnya sebelum2 ni pon raya memang tak meriah sgt pon..Memandangkan keadaan kesihatan ayah aku yg agak kurang stabil ketika tu, so balik kampung pon cuma 3 hari je..Selalu sampai 5 hari menetap kat kampung..Ayam2 kampung pon dah tak kelihatan lagi..So time subuh je dah takde kedengaran bunyi suara ayam jantan berkokok dgn megah..Haha!

Kadang2 aku terasa penat gak dgn kerja aku sekarang ni..Entah kenapa ada kalanya timbul perasaan sgt boring dgn suasana sekarang ni..Mungkin sebab aku susah nak meluangkan masa utk bersama dgn family dan kawan2 aku kot..Aku pon nak jugak enjoy bersama dgn kawan2 sementara aku masih single dan belum jadi bini orang lagi..Dah kawen nanti, takde maknanya perkataan enjoy tu bagi aku..Haha! Chenta hati, jangan marah ye bila baca statement ni..Mana tau nanti awak terasa hati ke..

Rasanye mcm dah takde apa lagi yg aku nak tulis kat sini..Ada lagi tp bukan dlm tajuk yg ini..Banyak celoteh plak aku ni kan..Chow!

19 Jul 2012

Kenal Dulu Sebelum Cakap-Cakap!

Assalamualaikum...

Dah beberapa minggu aku tak jenguk blog kesayangan aku nie..Kalau aku bukak blog pon, aku just baca entry dari blog orang jer..Kadang2 cerita dorang tu lebih menarik berbanding cerita aku..Hahaha!! Memandangkan aku dah lama tak berblog, hari nie bila aku bukak jer blog aku, ada gak arr aku perasan beberapa blog yg aku follow tu dah tak berfungsi lagi..Kemungkinan besar mereka dah tukar address atau memang dah delete blog dorang tuh..Entahlaa!!

Kali nie aku nak menulis tentang orang-orang yang berada di sekeliling aku setiap hari..Memang setiap hari sebab hari2 aku bersemuka dengan orang itu dan orang ini..Yaa, sentiasa!! Berada di tempat kerja baru dengan situasi yang baru mungkin membuatkan aku berasa janggal skit sebab aku tak berapa kenal dengan orang2 yang ada di kiri dan kanan aku..Ada jugak la beberapa orang yang aku kenal walaupon bukan bertahun-tahun kenal pon..Yang membuatkan aku rasa tak selesa bila orang itu dan orang ini memandang aku dengan pandangan yang semacam pelik jer..

Bukan aku tak suka orang pandang2 aku, tapi kalau ia pon janganlah sampai aku rasa tak selesa..Rasa2 kenal tu, tegurlah..Nie tak, dah pandang aku pastu dok jeling2 aku..Tak cukup dengan tu, mulut tu dok terkumat-kamit entah hape2..Kalau berzikir, takpe la jugak..Banyak kumpul pahala..Aku bukan artis pon!! So tak payah laa nak dok bercakap pasal aku..Tak femes pon aku nie..Baik korang bercakap hal artis yang femes2 dan hot2 tuh..Kan lebih bagus!! Macam tah hape2 lah dorang nie..Buat kerja yang memang tak mendatangkan hasil..

Okeylah..Korang yang tak kenal aku tuh, baru first time bersua muka atau baru nak make friends dengan aku mesti cakap aku nie sombong..Sombong ke aku nie?? Yelah, mungkin sebab aku nie bukannye jenis yang simply nak tegur2 orang atau nak senyum2 kat orang macam kerang busuk..Dengan laki ke, dengan pompuan ke, sama jer..Tapi lebih kepada laki lah..That's why kalau ada laki senyum miang ke, apa ke, terus aku cop dia tu gatal!! Jahat tak aku?

Aku tak jahat pon..Aku tak garang pon..Kalau aku ditegur secara baik, maka baiklah layanan aku pada korang..Kalau aku ditegur secara sinis, jangan harap aku nak senyum2 macam kerang busuk dengan korang..Aku memang macam nie..Orang dah tak suka dengan kita, so buat apa kita nak terhegeh-hegeh lagi..Betul tak?? Depan muka tunjuk baik, tapi belakang dok mengata kita..Siapa lagi jahat?? Kalau tak kenal aku, takyah nak dok bercerita tentang hal aku..Sebab aku pon tak berminat dengan hal korang..

Lagi satu hal pabila aku bukak jer Fesbuk, plup-plup bunyi IM messenger dari spesies gatal miang..Maaf laa kalau IM tak dibalas..Itu tandanya aku rimas..Rimas dengan soalan yang sama yang setiap kali ditanya..Kalau aku balas IM pon dengan kawan2 yang dikenali sahaja..Tak teruk kan aku nie?? Aku memang macam nie..

Hurmmm..Pabila ditanya tentang soal dah berpunya ke belum, aku jawab simple jerr.."Itu rahsia"..Tak perlu la aku heboh2 kat status Twitter mahupon Fesbuk tentang soal nie..Aku tak gemar nak kecoh2 benda yang belum tentu lagi sahih atau tak..Biar orang tertentu jer yang tahu..Aku lebih selesa macam nie..Kalau ada tu, ada laa..Kalau takda tu, takda laa..Hik hik!!

Dah sampai ke perenggan nie, aku dah tak tau nak taip apa lagi..Perut pon dah lapar, so aku nak stop kat sini jerrr..Ada masa aku berblog lagi..Tata~

Wassalam..



7 Jul 2012

Dunia Siber!


Dah lama rupenye aku tak singgah blog aku nie..Al-maklum la bukannye aku sengaja nak abaikan blog aku nie..Nak lenyapkannye pon tidak sama skali..Kesibukan hidup di bandar yg membuatkan aku menjadi 'lalai' seketika..Bukan lalai dgn duniawi, tapi lalai dgn dunia siber..Yaaa, dunia siber! Siber memang penting terutamanye dalam arus kemodenan dunia yg semakin pesat..Tapi entah kenapa sejak menjak nie aku rase cam malas jer nak melayari Yahoo, Twitter, Facebook, Google, Blogger, errrr..itu ajelah! Dulu2 time zaman sekolah aku memang kaki chatting IRC, YM dan seangkatan dengannye..Sejak dah semakin dewasa nie, umur pon dah semakin tak remaja lagi, aku dah jadi malas dah dgn semua benda2 siber nie sebab aku rasa dah puas..Puas kot!

Kenapa aku dah puas? Puas sebab melayan karenah macam2 manusia dgn ragam yg pelbagai yg boleh dirasakan sampai ke tahap nak muntah hijau..Paling tak boleh blah sangat2 pabila orang2 dlm chat room hantar request nak video call ataupon dlm erti kata lainnye webcam..Benci siot!!! Semua tu sekadar nak menggedik je pon..Heiii, tak kuasa mak! Ada kalanye aku berimaginasi alangkah bagusnye kalau aku dpt tembak mereka2 nie depan skrin laptop ibarat sdg bermain game ilusi seperti DOTA atau yg seangkatan dgnnye..Kalau game realiti plak cam painball tuh..Haha! Paintball ke Painball eh??

Sesungguhnye aku nak katakan yg ada masanye aku geli nak berchatting dgn orang..Geliiiiiiiiiii!!! Nak panggil dgn panggilan yg manja2..Sedar ke tidak diri tu dah berbini atau bertunang atau berpunya..Dunia mcm nie lah! Kes hubungan porak-peranda tu ibarat dah biasa bg masyarakat umum..Tapi aku tak..Mungkin! Aku hanya berbual rancak sampai berjam-jam terutamanye pabila sdg berchatting dgn orang yg dikenali sahaja! Banyak benda boleh dibualkan drpd mengadap ayat yg sama mcm "Hai awak, buat ape tu?", "Dah makan?", "Keje ke study?", "Tinggal kat mane?"..Tak kuasa mak nak melayan! Budak tabika pon lebih advance tawu tak!!!

Tapi melalui dunia siber ni jugaklah kita boleh menambah rakan, bukan menambah makwe mahupon pakwe! Takde klasss la buat keje cenggini..Menambah penyakit jer! Ada rakan yg berguna, ada rakan yg tak boleh dipakai langsung! Rakan yg tak berguna tu mengikut tafsiran aku ialah rakan yg suka mengambil kesempatan ke atas kesenangan rakan sendiri..Betol! Dah kikis, dah korek duit sampai habis, pastu berambus..Orang camni elok dicampak ke dlm kolam yg berisi 10 ekor buaya!!!

Errrrr..masa pon dah semakin lewat sbb jarum jam pon semakin berlari-lari mengejar angka..Aku rasa ada baiknye aku stop kat sini dulu sebelum aku merepek sampai berbelas perenggan nanti..Ada masa nanti aku menaip lagi yaa..Selamat malam!


The Most Adorable Animals


CHIPMUNK

HAMSTER

SUGAR GLIDER

KOALA BEAR

KITTEN

DWARF RABBIT

BABY RACCOON


21 Jun 2012

.....


You have to look inside yourself and
find your inner strength and say,
"I'm proud of who I am and I'm just going to be"

.....


It's better to have an ENEMY who honestly says they hate you
than to have a FRIEND who's putting you down
secretly!

.....


You can't have everything but you can have most of it,
so never pick the perfect ones instead pick the right ones.

....


Success isn't something that just happens,
success is learned,
success is practiced and
then it is shared.
- Sparky Anderson

.....


Everything in life happens for a reason,
your goal is to figure out what that reason is!

.....


Be yourself and let your personality
be the flavor that makes you different,
you are your own original version
of success.

22 May 2012

Hari Esok


Macam tak sangka akhirnya aku di'transfer' juga ke tempat baru..Bukan utk sementara tp utk selamanya aku di situ..Tempat baru, dah tentu suasananya pon baru..Segalanya juga baru dan baru..Dah tentu tugasan aku akan semakin berat dan insyaAllah aku boleh lakukannya..Bukan mudah nak pikul tanggungjawab yg mcm ni dan semestinya bantuan dr rakan-rakan sekerja itu penting..Nasib baiklah tempat baru tu aku dah fasih selok-belok kawasannya..Sebenarnya dulu aku pernah tinggal di area kawasan situ dan rasanya aku tak perlu risau dgn suasananya..Yg terbaik aku boleh jumpa semula dgn kawan-kawan lama aku yg dah lost contact selama berbelas tahun lamanya..Rindu sgt kat korang semua tau..Lama tak jumpa..Al-maklumlah masing-masing dah punya kehidupan dan kerjaya sendiri..Begitu juga dgn aku..Aku pon dah ada kerjaya dan aku pon dah ada kehidupan aku sendiri..Bezanya ada diantara kalian dah berumah tangga dan aku masih single lagi..Harap-harap aku leh bertemu dgn kalian semua dan kpd bestfriend aku, aku rindu dan sayang korang sgt-sgt..


.....


Sometimes your friends can hurt you worse
than any of your enemies could.

.....


Before you talk, listen.
Before you react, think.
Before you criticize, wait.
Before you pray, forgive.
Before you quit, try.

21 May 2012

Life is Kehidupan


Bercakap tentang soal kehidupan, aku yakin semua orang ada cerita mengenainya kan? Begitu juga dgn aku..Aku pon ada kehidupan aku sendiri tapi yg pasti perjalanan hidup aku mungkin berbeza dgn sesetengah individu..Life as an eldest sister ni memang banyak dugaannya..Memandangkan aku ni jenis yg susah nak makan saman atau erti kata lainnya degil, so aku boleh diklasifikasikan sbg individu yg keras kepala..Ya, keras kepala! Rata-ratanya kawan yg rapat dgn aku sendiri yg cakap aku mcm tu secara jujur..Aku x kesah sbb prinsip aku, "I Don't Like Fucking Rules"..

Okey, sejujurnya aku ni merupakan anak yg sulung dari 2 beradik perempuan..Bila aku cakap mcm ni mesti orang-orang sekeliling aku bertanya, "Seronok lah kau..2 beradik jer..Mesti manja kan?"..Manja? Aku tak gemar terima statement yg mcm tu..Sesungguhnya aku ni jenis yg tak gemar dimanjakan sbb aku rasa aku dah cukup dewasa dan aku yakin aku boleh berdikari sendiri..Aku tak suka melalui kehidupan mcm anak tunggal yg manja sbb aku memang seorang yg lasak dan aku boleh buat kerja yg berat-berat tapi sekadar yg mampu..Kalau tak mampu nak buat, aku tak kan buat sbb aku sedar aku ni perempuan!

Kawan-kawan yg mengenali aku, pasti mereka tahu aku ni jenis yg mcm mana..Maksud aku dari segi kelakuan dan perangai aku, mereka semua faham..Aku panas baran, mereka pon tahu..Kalau dah nampak aku senyap membisu tanpa berbicara sepatah atau dua patah perkataan tu, mereka tahu yg aku sedang naik angin..Tapi cara aku, aku tak kan cakap siapa yg dah buat aku marah sbb aku akan reda dgn sendirinya..So kepada mana-mana jejaka di luar sana, jangan rasa takut nak berdamping dgn aku ya sbb aku ni manusia mcm korang jugak dan aku bukan singa  mahupon harimau bintang!

Dari segi pergaulan pulak, sejujurnya aku nak nyatakan yg aku tak kesah nak berkawan dgn siapa saja..Sbb aku bukan jenis yg pilih warna kulit ataupon paras rupa dan fizikal..Yg penting kita ada kawan, betul tak? Memang diakui ada sesetengah kaum yg mcm aku ni sgt memilih kawan..Kalau nak cari kawan perempuan, mesti yg cantik dan hot-hot belaka, kalau nak cari kawan lelaki mesti nak yg kacak dan hangat-hangat belaka..Kalau kawan tu jenis yg kaya dan berduit serta berharta, merupakan pakej yg lengkap..Betul tak? Tapi alhamdulillah aku bukan jenis yg mcm tu..Apa yg penting bg aku, asalkan kita respect orang tu dan orang tu respect kita, tu dah dikira cukup dah..Jangan tikam belakang sudahlah!

Mengimbas kembali ke zaman muda-mudi masa aku study kat Melaka dulu, aku bukanlah mcm sekarang ni..Terperap kat rumah jer..Dulu aku kaki rayau..Pantang kalau kawan ajak pergi mana-mana mesti aku nak ikut sama..Boleh dikatakan setiap kali ada filem baru kat pawagam, mesti pergi tengok punya..Bila diajak karaoke sama-sama, lagilah aku suka! Selalunya kalau aku lepak dgn kawan-kawan aku pon kat area bandar Melaka jer..Sbb kat area situ banyak kedai makan yg beroperasi sampai 2-3 pagi..Memang meriah suasana di situ sbb para-para student yg biasanya lepak kat sana..Sesambil makan tu, cuci la mata skali..Haha!

Yg meninggalkan kenangan pabila sekumpulan kawan aku ni (budak kolej aku gak) ajak aku follow dorang pergi jamming kat studio..Seronok jugak tengok dorang main alat muzik..Sesungguhnya aku memang ada keinginan nak belajar main gitar, tapi apakan daya kawan aku tu dah graduate dulu..Kalau tak, mesti aku dapat belajar main gitar sama-sama dgn dia..Takpe lah, dah takde rezeki aku..Yg penting happy la sbb dpt kenal dgn dorang semua..Terutamanya guitarist tu yg suka buli aku suruh pegang gitar dia yg hampir sama beratnya dgn berat badan aku yg cekeding ni..Hehehe!

Kesah muda-mudi tu setakat di situ je..Tak boleh cerita lebih-lebih, nanti menimbulkan syak wasangka yg kurang enak dr pembaca pulak..Hehe! Sambung semula cerita asal..Life aku sekarang ni dah jauh bezanya, tak mcm dulu..Sejak dah kembali tinggal serumah dgn family ni terasa mcm agak tersekat pulak aktiviti aku..Yelah, kalau keluar nak balik malam pon limit jam 12:00..Tak boleh lebih dr tu..Susah kan? Tambahan pula kawan-kawan perempuan aku plak kebanyakannya dah jd bini dan mak orang..Rasa jeles pon ya jugak bila tengok kawan masing-masing dah naik pelamin..Tapi aku rasa seruan aku belum sampai lagi..Aku percaya jodoh di tangan Tuhan dan rasanya aku tak perlu nak gelabah tentangnya..

Rasanya sekarang ni aku dah cukup dewasa walaupon orang sekeliling ada yg mengatakan aku ni masih berfikiran kurang matang, but i don't give a damn! Lantaklah mulut orang nak kata apapon yg penting aku happy dgn apa yg aku buat sekarang ni..Happy ke? Perwatakan luaran aku sering dinilai tp dalaman orang tak tau dan tak perlu tau kalau belum cukup mengenali aku..Nak kata aku kejam pon aku tak kesah sbb aku memang agak pemendam dan pendendam juga tp alhamdulillah aku boleh control sikap aku tu..Senang cerita, aku tak kan benci orang kalau orang tu sendiri tak buat aku rasa benci teramat dgn dia..So, beware!

Cerita aku sampai setakat ni je sbb aku dah tak larat nak menaip panjang lebar lg..InsyaAllah kalau ada kelapangan masa aku akan menaip lg dan aku post dalam blog aku ni..Harap korang semua tak penat baca cerita aku yg banyak perenggan ni dan sememangnya aku rasakan ada berjuta huruf dlm entry aku kali ni..Adios!



19 May 2012

.....


Appreciate what U have,
who loves U & who cares for U.
U’ll never know how much they mean to U
until the day they are no longer beside U.

.....


A person who truly loves you
is someone who sees the pain
in your eyes
while everyone else still believes
the smile on your face.

18 May 2012

.....


Sebenarnye saye pon suke kat awak..
Tp saye malu nak cakap..
Rasanye awak pon faham kan?
Hehehe..

.....


Don't sacrifice everything you have
just for temporary happiness.
That's not worth it.

.....


It doesn't mean your life is over
when a relationship ends.
It just means that you're one step closer
to finding the perfect beginning.



17 May 2012

Rehat!


Bila la aku nak dapat rehat yg mencukupi?
Hari-hari kerja, memang rasa penat yg teramat sangat!
Alangkah seronoknya kalau aku dapat cuti
yg panjang..
Boleh la aku rehat sepuas-puasnya kat rumah!
Tak keluar jalan-jalan pon tak mengapa,
asalkan aku dapat rehat yg secukupnya!

11 May 2012

Kata Orang Tua


Orang tua-tua kata, kalau kita tak suka atau benci sesuatu tu, nanti kita akan dapat jugak..Betul ke? #hairan

Macam Tu Jugak!

Harini dah genap 2 minggu lamanye aku tak jenguk atau singgah blog aku ni..Actually nak kata bz sgt tu tak lah jugak..Biasa-biasa aje..Cuma aku tak tau nak taip apa utk dijadikan bahan bacaan dlm blog aku ni..Entah kenapa harini aku mcm ada mood nak berblog pula..Haha! Tak selalu aku rajin menaip mcm ni..Kalau aku on9 Fb pon, aku sekadar berchatting dgn beberapa orang teman dan biasanya dgn orang yg sama..Aku takde pakwe dan semua orang patut tau perkara ni! Pasni jgn tanya-tanya aku lg dah..Aku dah pon keluarkan statement ni yg mungkin tak ramai yg nak percaya!

Life aku berjalan seperti biasa..Bangun-Pegi keje-Balik keje-Makan-Tido..Setiap hari pon sama sebenarnya..Aku ni dah mcm orang yg takde life pulak! Sbbnya kitaran aktiviti aku pada setiap hari adalah serupa saje..Lelama aku rasa bosan la jugak kan..Tapi nak buat mcm mana kalau dah mmg tertulis takdir aku mcm ni..Terima jelah dgn redha..Aku yakin semua orang mengimpikan sesuatu perkara yg luar biasa yg selalu diidamkan..Aku? Tak perlu kot aku mention disini..Apa yg aku boleh cakap, alangkah bagusnya kalau aku dpt bela beberapa ekor haiwan yg kiut-miut utk dijadikan peneman ketika sunyi!

Apa yg nak disampaikan, aku lebih suka kalau life aku ni berubah-ubah..Tapi tak pernah jugak dpt life yg dimaksudkan mcm ni..Bosan tu dah perkara lazim kalau nak disebutkan..Mana tau  satu hari nanti kitaran aktiviti aku akan berubah..Kalau semakin memenatkan, kenalah redha jugak! Sesungguhnya aku mmg tak gemar buat kerja-kerja yg memenatkan..Sbb usia aku bukan semakin muda, tapi dah semakin meningkat dah..Memandangkan fizikal aku ni tak mcm orang dewasa, so aku rasa seperti kebudak-budakan..Alhamdulillah..

Cerita lainnya, aku lebih suka kalau ada orang yg selalu beri perhatian kat aku..Dan aku tak pasti sama ada aku dah merasainya sekarang ni ataupon tak sbb aku malu nak mention disini..Aku juga ada sifat pemalu w'pon aku ni taklah lembut sgt..Aku tak suka menunjukkan sikap aku tu secara luaran sbb nanti kantoi-lah kan! Degil aku pon ada tempatnya dan harap sgt orang sekeliling aku bersabar banyak-banyak dgn kedegilan semulajadi aku ni..

Terakhir, walau apapon aku rasa happy sgt dgn life yg mcm ni w'pon ada individu yg mungkin tak puas hati dgn aku, tapi aku ada kawan-kawan yg sentiasa memahami aku..Bukan senang nak carik kawan yg betul-betul boleh dijadikan kawan sbb manusia sekarang ni kebanyakannya plastik dan hal ni mmg wujud dlm kehidupan manusia..Manusia kan sentiasa berhasad dengki dan tak boleh nak melihat kebahagiaan orang lain..Anda sokong atau tak kenyataan aku ni?



27 Apr 2012

Sibuk dan Sebok!


Baru aku perasan, rupanya dah hampir seminggu aku tak jenguk atau selak-selak blog aku ni..Bukan apa, aku sebok skit sejak akhir2 ni..Mcm-mcm hal dah jadi, dan hal-hal tersebut membuatkan kepala otak aku rasa kusut dan semakin serabut dan sempit..Masalah ringan, masalah berat semuanya ada..Dan aku sering dicari dan terus diburu dan aku juga yg dipersalahkan dan aku jugalah yg dijadikan tempat orang-orang meluahkan perasaan..Aku tak pasti aku ni boleh dijadikan pendengar yg setia mahupon penasihat yg baik..Haha!

Aku ni tak lah matang sangat, dan aku ni tak lah baik sangat..Tp aku boleh membantu selagi yg mampu dan lepas tu jangan pula nak cakap mcm-mcm tentang hal aku belakang-belakang..Kan lebih baik kalau cakap terang-terang depan aku..Afdal gitu kan? Tak perlu nak jaga hati aku baik-baik kalau akhirnya kau sendiri yg buat aku sakit hati..Betul tak? Tak baik lah mcm tu!

Aku pon ada masalah aku sendiri dan minta tolong sgt-sgt jangan nak menambahkan kekusutan kepala aku ni..Aku bukanlah robot yg tiada perasaan dan kalau mampu aku nak sgt padam semua memori dlm kepala otak aku ni..Aku cuma nak ingat benda yg baik-baik je dan benda yg jahat-jahat tu aku nak lupakan..Dan aku akan abaikan benda-benda yg aku rasa takde faedah dan takde kaitan dgn aku langsung!

Satu je benda yg aku nak ingatkan, tolong jangan bangkitkan semula isu-isu lama yg aku sendiri anggap benda tu dah lapok dan dah berkulat pon..Buang aje benda tu jauh-jauh supaya kau dan aku tak rasa sakit hati sama-sama..Aku pon rasa mcm dah malas nak ambik tau tentang hal-hal semasa yg aku rasa tak patut dikaitkan dgn aku lagi..Nyah semua hal-hal tu dari hidup aku!

Maaf, Bukan Aku!


Aku selalu dicari dan terus dicari..
Dan aku selalu diuji dgn benda-benda yg aku sendiri tak pasti..
Aku lagi yg disalahkan dan terus dipersalahkan..
Walau bukan aku, tp aku juga yg harus menempuh segala dugaan..

Kadang aku penat, kadang aku lemah..Bukan aku yg pinta ditimpa pelbagai masalah..
Bila ia datang, aku rasa sangat sakit..
Tapi bila ia pergi, aku tetap rasa sangat perit..

Masalah kau, tiada kaitan dgn aku lagi..
Aku bukan tempat utk dijadikan pengganti..
Aku ada dunia aku, aku ada kehidupan aku..
Jangan kaitkan masalah kau dgn aku satu demi satu..


So, PLZ GO AWAY!


15 Apr 2012

All About Pisces (Part 2)



  • Pisces do not like to take advice. If you want them to listen or to follow your advice, lead by example.
  • Pisces is a dreamer and a lover.
  • Pisces really are one tough cookie.
  • If you treat your Pisces like a special person, they will turn into that special person you always dreamed of.
  • Pisces women have a natural ability to make a man feel wonderful for who he is.
  • Pisces will be the first to accept you for who you are.
  • Pisces likes to help people and will expect nothing in return.
  • Pisces have a sixth sense and can guess what will happen next. It's in their nature.
  • If you break a Pisces heart, they go through a long stage of sadness, then they realize their own strength and get mad.
  • Pisces don't like rules.
  • Pisces are logical and specific individuals. They use their smarts. They don't try to act dumb and immature.
  • Pisces have a hard time accepting reality. Once they do realize it, it hits them like a ton of bricks.
  • Once a Pisces's heart has been given to someone, it remains with that person.
  • Pisces females are hot women everyone wants.
  • Pisces are the strongest believers in True Love.
  • Pisces are very complex characters with deep emotional feelings and an interesting intellect.
  • Pisces will only tell the people close to them their dreams and desires.
  • Pisces females are shoe collectors. Have you looked in their closet?
  • Pisces women want a man who dominates her, who leads and who is strong.
  • Pisces are easy going people.
  • When a Pisces gets mad they can be noisy but once they calm down, they will be a happy person again.
  • Pisces are psychic.
  • Pisces just wants to be understood by their lover. That's what they seek the most.
  • Pisces care about their friends.
  • Pisces females badly needs someone to protect her, but sometimes she can hide that feeling by being stubborn.
  • Pisces is sensitive, quiet, shy and easily hurt.
  • Pisces will understand your depth of feelings like no other sign.
  • Pisces women are confident and like to make their men happy.
  • If you can imagine it, Pisces can do it, and probably has.
  • Pisces have many choices and are never sure which path to take.
  • Pisces female hands and feet are small and soft.
  • Pisces is a good speaker as much as a good listener.
  • Pisces will never share their memories of deepest love or deepest pain.
  • When a Pisces sees suffering, it hurts their heart.
  • Pisces has a very spiritual and emotional personality.
  • Pisces believe their soulmate is out there waiting for them.
  • Pisces is not jealous or possessive and if they feel jealous they will hide it.
  • Pisces lives in their heads.
  • Pisces females are weak and sensitive when it’s come to “Love”.
  • Pisces remember all their pain and all their love as personal secrets to share with no one.
  • Pisces does not control any part of a relationship. They receive with open arms and heart. Be good to them.
  • Pisces are secretive, stubborn and stuck in their ways. . .
  • Pisces likes to help other people especially those who need a friend or are lonely.
  • Pisces compliments you. They are the missing part which makes you whole.
  • A Pisces will trust you if they love you. Dont abuse it.
  • Pisces don't like fake or pretentious people.
  • A Pisces perspective is rather ethereal. They seem to hear what others cant hear & see what others cant see.
  • Pisces are the lovers of the Universe. It's their nature.
  • If a Pisces tells you "I know how you feel", they sincerely mean it.
  • In public a Pisces is a Saint but in private they are a deliciously naughty sinner.
  • Pisces can be happy and content by themselves.
  • The Pisces personality is hard to pin down, it is very mysterious and elusive.
  • Pisces are empathetic, openhearted and intuitive.
  • When a Pisces gets mad they can be noisy but once they calm down, they will be a happy person again.
  • The moody Pisces can drive you insane.
  • Pisces are fluid like water and can change shape to fit almost any situation.
  • Pisces are very complex characters with deep emotional feelings and an interesting intellect.
  • Pisces never give straight answers.
  • Pisces are loving.
  • Pisces is the only water sign that does not hide in a shell for protection.
  • Pisces will hide their jealousy.
  • Be very careful when you fall in love with Pisces woman. She can be a totally different person before and after.
  • A Pisces will bend over before you even ask.
  • Pisces are rarely disruptive.
  • Of all things, a Pisces wants to feel worthy.
  • Pisces dont want to hurt anyone. That said, Pisces is willing to be hurt especially if it leads to pleasure.
  • Pisces is the type to cry their heart out.
  • Pisces likes to take long rests and likes being alone to recharge.
  • Dont pick on the Pisces. They are sensitive.
  • I know it's easy, but dont spoil your lovely Pisces too much!
  • Pisces are popular due to their easygoing, affectionate, and submissive nature.
  • Pisces are the peacekeepers.
  • Pisces is a loving, caring and inspirational mate.
  • Pisces has a very active imaginations to say the least.
  • PISCES MOTTO – “What goes around comes around”
  • Lying to a Pisces is like lying to a lie detector!
  • Pisces are thinkers. . . Literally, analyzing every scenario.


Sumber : Twitter




12 Apr 2012

.....


i tried my best to never let u in to see the truth..
and i've never opened up..
i've never truly loved 'til u put ur arms around me..
and i believe that it's easier for u to let me go..
 -christina perri

11 Apr 2012

All About Pisces (Part 1)


  • Pisces personality tends to be kind, loving, and tolerant. This arguably makes them the best lovers of the zodiac.
  • Pisces makes everyday interesting and makes life worth living.
  • The Pisces will make you feel like you met your soul mate because these lovers knows instinctively how to please you.
  • Pisces say far too much and do whatever the hell they want.
  • Pisces hates being alone but hates being with people that are not similar even more.
  • Pisces can seem so easy going you almost think they are a pushover. But that's where you are wrong.
  • If a Pisces has been burned before, it's going to take effort to win them over.
  • Pisces are super nostalgic. A familiar song or smell, will always bring a Pisces right back.
  • Pisces cry over dead animals in the road but feel no remorse about mowing down humans they don't like.
  • Pisces are highly sensitive and emotional..their mood can change in the blink of an eye.
  • Many men will try to wife up a female Pisces because she is a 100% woman.
  • Pisces have a charm that never fades with age.
  • Pisces will always forgive you. It will follow an intense cold shoulder attack.
  • Pisces always gives more than they get.
  • FYI Pisces have mood swings.
  • Pisces tend to be more concerned with other peoples problems then their own. Not because they are nosy, but because they care.
  • Pisces never expect anything in return, but always appreciate it if it's given.
  • Pisces are generous, emotional, receptive, affectionate, and honest.
  • Pisces are faithful, loyal, doting lovers.
  • Pisces are crazzzzzy and if you allow it they will amazzzzze thee.
  • Pisces are sensitive, intuitive and sympathetic. If you need a hug, they give the best hugs.
  • Don't try lying to a Pisces. They may act like they believe you but they don't.
  • If a Pisces is giving you 100%, and you're only giving 50%, prepare for conflict. All or nothing.
  • Pisces is the hardest to pin down.
  • Pisces will light up your life with passion and romance.
  • Pisces are good at pretending innocence when in fact they are guilty as hell!
  • Pisces are natural born actors/actresses. You may never know they are hiding something until they choose to reveal it.
  • Pisces have a loving personality that shines.
  • Pisces come off as shy, but that all ends once the party starts.
  • A Pisces female will stand by her man.
  • Pisces want someone who understands and needs them.
  • Pisces are the most loving and caring of the signs.
  • Pisces may seem quiet but mess with them and their water will boil.
  • Pisces prefer lovers who are also friends.
  • Pisces follow their heart, not their mind.
  • Pisces makes excellent lovers.


Sumber: Twitter


9 Apr 2012


Blocked!



Sorry lah ye sbb aku memang sengaja 'block' semua Fb kau dari
kedua-dua Fb aku sbb kau pon memang lakukan benda yg sama
kat aku gak..
Aku buat mcm tu sbb aku dah tak nak kau tengok page aku dan
aku pon dah tak nak tengok page kau lagi..
Kau hidup dgn dunia kasanova kau dan
aku hidup dgn dunia kebebasan aku..
..Noktah..


You Took My Heart Away




by: Michael Learns To Rock


Best Of Me




I was made the wrong way
Won't you do me the right way
Where you gonna be tonight
'cause I won't stay too long

Maybe you're the light for me
When you talk to me it strikes me
Won't somebody help me
'cause I don't feel too strong

Was it something that I said
Was it something that I did
Or the combination of both that did me wrong

You know I'm hoping you'll sing along

Though it's not your favorite song
Don't wanna be there when there's nothing left to say
You know that some of us spin again
When you do, you need a friend
Don't wanna be there when there's nothing left for me
And I hate the thought of finally being erased
Baby that's the best of me

Everything's behind you
But the hope still stands beside you
Living in every moment
Have I wasted all your time

Was there something that I said
Was there something that I did
Or the combination I broke that did me have 

You know I'm hoping you'll sing along

Though it's not your favorite song

Don't wanna be there when there's nothing left to say

You know that some of us spin again

When you do, you need a friend
Don't wanna be there when there's nothing left for me
And I hate the thought of finally being erased
Baby that's the best of me
Baby that's the best of me

You know I'm hoping you'll sing along
Though it's not your favorite song
Don't wanna be there when there's nothing left to say
You know that some of us spin again
When you do, you need a friend
Don't wanna be there when there's nothing left for me
And I hate the thought of finally being erased
Baby that's the best of me


by: Daniel Powter


Like I Love You




I believe without your love I will be incomplete
Oh baby, you're all I need
The most beautiful girl I've ever seen
(I ever seen)

No, I don't wanna break it, no break it
If only I could see
If we're gonna make it, gonna make it
I don't wanna wait another day

'Cause there ain't nobody
Ain't nobody loves you like I love you
Like I love you
Like I, like I love you

'Cause there ain't no one
Ain't nobody loves you like I love you
(So what you wanna say?)
Like I love you
Like I, like I love you

'Cause there ain't no one like you
Like I, like I love you
'Cause ain't no one like you

I'm in need
Of your sweet body to fulfill my dreams
Oh lady, lady can't you see
You'd be shawty in my love supreme?

No, I don't wanna break it, no break it
If only I could see
If we're gonna make it, gonna make it
I don't wanna wait another day

'Cause there ain't nobody
Ain't nobody loves you like I love you
Like I love you
Like I, like I love you

'Cause there ain't no one
Ain't nobody loves you like I love you
(So what you wanna say?)
Like I love you
Like I, like I love you

'Cause there ain't no one like you
Like I, like I love you
'Cause ain't no one like you

I know that we can make it, yeah, make it
And nothing in this galaxy could break it,
could break it
Gonna be the one that makes you crazy
Baby, I only wish that I could make you see
You see? You and me

No, I don't wanna break it, no break it
If only I could see
If we're gonna make it, gonna make it
I don't wanna wait another day

'Cause there ain't no one
Ain't nobody loves you like I love you
(So what you wanna say?)
Like I, like I love you

'Cause there ain't no one like you


by: R.I.O




6 Apr 2012

Never Forget



It's just the moments that I will never forget!!




BerAngan Lagi

Setiap orang pasti ada memiliki angan-angan memasing, kan? Begitu juga dgn aku..Aku pon ada gak menyimpan angan-angan aku sendiri..Nak tau apa yg aku selalu angankan? Meh aku senaraikan di bawah nie..


Pertama:
Aku nak kumpul duit bebanyak..Tp bukan utk kawen, sebaliknya aku nak modified kereta aku kasi cun..Sbbnya aku jeles dan tergugat bila tengok kereta orang yg lalu-lalang kat highway yg dah di-modified abes..Kereta aku tu masih suci lagi..Kalau dpt tambah lampu LED, tinted cermin gelap 70%, tambah sub woofer 12 inch, spoiler dan bumper, mmg PERGHHHH!!! Pastu buat air-brush..Lg la CLASS!! Mcm jantan kan aku nie?!

Kedua:
Aku tak nak cari pasangan hidup, tp biar ia yg datang sendiri..Sbbnya kalau mencari belum tentu dpt yg gud-gud kan? Apa pon jodoh kan di tangan Tuhan..So aku tak perlu nak gelabah tentang soal nie..Yg penting, orang tu biarlah seorang yg memahami, sporting, sempoi dan boleh menjadi imam..Kalau aku mengutarakan ciri-ciri mcm ni, mmg ramai yg mampu..Tp kalau nak jadi imam utk aku dan anak-anak, mampu kah??

Ketiga:
Aku nak sebuah bilik yg besar dan luas utk aku sorang je..Sbb aku perlukan ruang yg luas utk bernafas dan bergerak ke sana-ke mari..W'pun fizikal aku ni kecik, tp tak bermakna aku tak boleh bergerak dlm ruang yg luas, kan?

Keempat:
Memandangkan aku mempunyai ramai kawan tak kira lelaki mahupon perempuan, tp aku mencari kawan yg betul2 sejati..Maksud aku kawan yg boleh berkongsi susah dan senang bersama dgn aku..Tak kiralah kawan tu perempuan ke, lelaki ke..Yg penting dia sorang yg kuat menyimpan rahsia..Maklumlah zaman sekarang ni tak semua orang boleh dipercayai!!

Kelima:
Aku cuba buang sikap degil dan panas baran aku ni perlahan-lahan..Mmg susah nak buang sikap ni sbb dari azali lagi aku dilahirkan dgn sikap yg mcm ni..Ramai gak kawan aku yg complain, sbb aku ni mmg ternyata sorang yg degil dan panas baran..Aku jenis yg tak makan saman..Apa yg orang larang, aku buat gak..Pastu bila aku rasa rimas dan serabut, aku pasti naik hangin..That's why-lah!!

Keenam:
Aku nak Galaxy Note!!! Kerana function-nya sgt BEST dan mampu mengalahkan gadget iPad..

Ketujuh:
Aku tak pernah mengimpikan utk memiliki gadget yg canggih-manggih sbb aku tak batak sangat soal nie..Bg aku, akan datang nanti pasti ada model keluaran yg lebih canggih dr model yg ada sekarang nie..So sekarang ni aku rasa Galaxy Note adalah fon yg terbaik berbanding Blackberry mahupon iPhone..

Kelapan:
Aku nak mula mengaji semula sbb aku nak memperbetulkan bacaan aku..Maklumlah dah bertahun aku dah tak mengaji dan sememangnya syaitan dah berjaya menghasut aku supaya menjadi umat yg MALAS..Dan aku akan cuba mempraktikkan suruhan 24434 setiap hari..InsyaAllah akan berjaya dilakukan dgn sempurna..


Setakat ni jelah angan-angan yg selalu aku angankan..Tak dapat nak laksanakan semua pon tak apa..Asalkan yg angan-angan yg pertama, kedua, keenam dan kelapan tu terlaksana..InsyaAllah.. 



1 Apr 2012


.....


1000 orang teman akan datang
saat Anda tertawa
Tapi seorang sahabat akan datang
saat Anda berderai air mata...


Dia...


Semoga 'dia' turut merasai apa yg aku rasa
Semoga 'dia' sedar akan segala khilafnya
Semoga 'dia' berubah menjadi manusia yg berguna
Semoga 'dia' kecapi kehidupan yg sempurna...

Aku memohon maaf kerana namamu,
dan segala memori bersamamu
Akan ku buang, akan ku padam
Supaya tiada lagi menyimpan dendam...



So please go away from my life!!!


31 Mar 2012

Terima Kasih...


Pabila seorang teman menghubungi
bertanyakan khabar kita pd setiap hari
Ketika kita sakit,
Ketika kita sihat
Dan setiap masa dia bertanya
tentang keadaan kita
Di mana jua kita berada,
Dlm keadaan apa situasi kita
Setiap masa memberi kata semangat
Membuatkan kita sentiasa beringat
Terima kasih atas baik budimu
Kerana menjadi teman baikku
Dan tak pernah sedikit pun berasa jemu
Malah sentiasa mengambil berat akan diriku
Semoga Allah membalas jasamu...




30 Mar 2012

Menuding Jari?

Maaf kalau entry aku ni boleh menyebabkan ketidakpuasan hati individu ni, tp apa yg aku nak sampaikan di sini sebenarnya aku memang marah sgt-sgt dgn sorang Hamba Allah ni sbb dia dah menuding jari kat aku..It's okay kalau Kau dah punya yg baru, aku cuma nak ingatkan yg kau sebenarnya dah lupa daratan..Kau ibarat seperti kacang lupakan kulit..Nak tau kenapa? Jawapannya ada pd diri Kau sendiri..Kau lah puncanya dan Kau lah penyebabnya dan agak logik jugak kalau aku cakap semua jawapan kpd persoalan ni terletak pd diri Kau sendiri..Kau jgn nak kata benda yg buruk-buruk pasal aku sbb aku rasa aku tak pernah nak khianat dgn Kau tp Kau yg khianat dgn aku sebenarnya..Kau masih ingat atau Kau dah lupa? Lagi satu pesanan aku, kalau bukan kerana aku, HARAM takde sorang pon skandal-skandal Kau yg nak tolong Kau masa Kau susah..Apa yg aku buat semuanya bersebab tp Kau masih lalai dan Kau ingat apa yg Kau buat tak terkena pd diri Kau sendiri? Kau silap sebenarnya..Memang tak semua manusia tu sempurna tp Kau pon haruslah sedar yg Kau pon bukannya sempurna sgt..Kalau Kau tak pandai nak manage kewangan diri Kau, sampai bila-bila pon Kau takkan maju..Dan kalau Kau tak pernah nak tipu orang sana-sini, dah tentu semua orang akan respect dgn diri Kau..Tp Kau tak pernah terfikir semua ni..Sekarang Kau tuduh akulah penyebab Kau jatuh, sebenarnya Kau silap..Kau yg menjatuhkan diri Kau sendiri..Kau tak sedar ke?? Kau bangga, Kau ego lepas Kau dah punya yg baru..Tp apa yg aku nak sampaikan, Kau sebenarnya tak jujur dgn mereka semua tu..Aku tau..Kau hanya nak melengkapkan kuota agar cukup 4 forum..Perkara yg sama juga Kau lakukan seperti sebelum ni..Sejujurnya aku nak cakap kat Kau, aku dah tak percaya kat Kau lagi dan aku dah mulai HILANG rasa hormat pd diri Kau..Aku dah tak hormat Kau lagi sbb Kau tak pernah nak hormat aku..

Kau!!!


Kau, orang yg mencipta permainan ini
Setiap perbuatan dan peristiwa direka oleh kau sendiri
Segala helah dan penipuan sengaja kau wujudkan
Semuanya kau rancang, dan kau yg mulakan... 

Kau sakit hati, dia dan dia juga sakit hati
Namun kau masih lagi tak sedar diri
Kau fikir kau hebat, dan mampu beraksi
Malah kau masih lagi tak mengundur diri...

Jangan sesekali kau bermain dgn api
Kelak diri kau sendiri yg rugi
Sakit, perit kau sendiri yg rasai
Baru kau sedar langit itu rendah atau tinggi...

Tiada gunanya kau menyembunyikan diri
Di mana silapnya, kau harus sedari
Jawapannya terletak pd diri kau sendiri
Tak seharusnya kau terus menuding jari...

Semua khilafmu tak mungkin dilupai
Perbuatanmu bagaikan manusia yg tiada harga diri
Bukan pintaku agar kau jadi begini
Apa yg berlaku adalah diatas kehendakmu sendiri...

Harap kau sedar segala kesilapanmu
Bukan ku minta bencana menimpa dirimu
Segalanya terjadi berpunca dari perbuatanmu
Kau harus redha dgn takdir yg menimpamu...

Mungkin juga hatimu sudah pun berubah
Namun ku tahu kau tak mungkin mengalah
Kau tak pernah puas dgn apa yg kau ada
Kau lupa usiamu bukan semakin muda...

Apa yg kau mahu, apa kau kau idamkan
Segala janji manismu tak pernah kau tunaikan
Kau masih tak sedar apa yg kau dah lakukan
Kau leka, kau lalai dan semuanya kau abaikan...

Kau sombong, kau bongkak dan kau juga takbur
Sampai kapan kau mahu mengundur
Permainan ini bukannya seperti permainan catur
Tersilap langkah kau tak boleh berundur...