Writer

My photo
Selangor, Malaysia
I may not be the prettiest, smartest or strongest, but at least I am me, and don't pretend to be someone that I'm not meant to be. :)

15 Sep 2012

Gerun weh!



Sebentar tadi aku ada terbaca satu entry dari seorang blogger yg tak kurang hebatnya mengenai tanda2 kiamat kecil..Bila dah baca, rasa gerun jugak weh! Tanda2 kecil dah nampak jelas ketara, tp yg tanda2 besar bakal berlaku..Diingatkan balik, aku ni bukanlah makhluk yg sempurna..Takut kalo tak sempat nak bertaubat, macam mana? Dan aku pon tak tau kenapa sejak-menjak ni aku gemar baca entry2 yg macam tu..Biar terbukak skit pintu taubat utk aku ni..Moga2 dpt la cahaya keimanan tu sebelum matahari terbit di tempat tenggelamnya..

Ni aku bg link blog tersebut supaya korang boleh klik dan baca dgn mudah tanpa perlu bersusah-payah memerah tenaga mencarinya di Google..

http://nizarazu.com/2012/06/28/tanda-tanda-kiamat-kecil-telah-lengkap-sempurna/ 

Semoga kalian mendapat keberkatan..Amin.. :)


14 Sep 2012

Ungu is Purple



Kadang2 aku dok berangan,
"Kalo la aku ada banyak duit, aku nak make-up kereta aku tu kasi cun!"
Hahaha..Mimpi je kan! Tp takpe, aku nak simpan modal skit2 utk transform kereta kesayangan aku tu..Aku tak la pakai kereta mewah mana, buatan Malaysia je pon..Support local brand ok! Tak tersentap pon hati aku ni kalo kawan2 dok persenda aku pakai kereta tak mewah ni..Yg penting, kereta aku tu la yg membolehkan aku bergerak ke mana aje..Itu pon rezeki aku setelah berbulan lamanye aku ikat perot simpan RM sbb nekad nak beli kereta..Jeles weh tengok kengkawan dah pakai kereta sendiri..Akhirnya aku dpt gak sebijik..Tu pon agak berat poket nak bayar tiap2 bulan..Anyway, Alhamdulillah.. :)


Dulu aku dok slalu terbayangkan kalo aku ada kereta, aku nak kereta kaler mcm ni..Tp apakan daya, dpt plak kereta yg sgt2 berlawanan dgn kaler fevret aku..Actually, aku ni penggemar kaler purple..So apa2 barang je pon aku mesti nak kaler purple jugak..Orang cakap kalo nak cat kereta, modal agak mahal..Tp takpe, tak mematahkan semangat aku pon nak kumpul modal skit2 utk tukar cat kereta aku..Yg pasti, aku nak kaler yg mcm dlm gambar ni jugak..Tanak kaler lain dah!



Okeysss..Yg ni plak sportrim fevret aku..Aku ni memang kuat berangan kan? Tak kesah la orang nak cakap apa pon..Sememangnye kalo dah cat kaler purple, of course la sportrim pon senada dgn kaler kereta..Baru la classsss!!!

P/S: Nanti aku update lg kesah2 aku ni..Cukup la sampai sini aje utk tajuk entri yg ni..Bye! :)


7 Sep 2012

Kekadang


Kadang2 aku jenguk laman sosial dia..
Walaupon dia dah takde dlm friendlist aku..
Dan aku pon dah takde hati nak add dia semula..
Bukan sbb aku nak stalker dia dan sbgnya..
Sekadar jenguk, dan aku pon tak tau kenapa..
Dia nampak bahagia sangat dgn teman baru dia..
Aku bukan cemburu, aku bukan rindu..
Tak pernah timbul pon perasaan dengki tu..
Cuma aku harap dia bahagia bersama teman baru..
Aku dah tau yg aku bukan utk dia..
Memang dulu aku selalu sakit hati dgn dia..
Banyak sbb kenapa aku jadi mcm tu..
Dia banyak buat salah dgn aku..
Tp dulu dia tak pernah nak berubah..
Mungkin sekarang dia makin berubah, siapa yg tau..
Aku harap aku tak kan jumpa dia lagi..
Ada sbb kenapa aku berharap mcm tu..
Walaupon dia tak berada jauh dgn aku..
Bumi ni luas, tp tak semestinya dia boleh hilang
dr pandangan aku..
Kalau bertemu, aku tak kan menyapa dia siapa..
Sbb aku tak nak ada rasa benci dgn dia lagi..
Dan aku mengharap kita tak pernah kenal,
tak pernah bersua, tak pernah berhubungan..
Aku tak nak kenal dia lagi..
Sbb dia sendiri yg buat aku rasa benci..
Kebencian yg entah sampai bila akan reda..
Aku pon tak pasti..

.....


Awak mcm takde respon je..
Selalu sgt busy..Susah sgt ke nak ada free time?
Orang selalu tanya, awak di mana?
Penat-lah nak jawab..
Bukannya awak dah takde kat dunia ni lagi..
Tunggu awak tu mcm tunggu komet jatuh ke bumi..
Sampai bila awak nak terus mcm ni?

5 Sep 2012

Tak Sama & Berbeza

Awak tau tak, saye lebih selesa bersama dgn kawan2 saye..Sbb mereka sentiasa ada masa utk saye..Mereka sanggup luangkan masa utk berjumpa dgn saye..Tp awak tak sama mcm mereka..Kenapa awak tak mcm tu? Awak tau kan saye ada kawan baik..Awak cuma tak kenal siapa mereka..Tp saye mesra dgn mereka..Saye takut nanti saye bertambah rapat dgn mereka..Saye semakin renggang dgn awak..Nanti awak cemburu pula..Tp awak takde inisiatif pon nak buat perkara yg sama mcm mereka..Susah sgt ke? Kenapa mereka boleh, tp awak tak boleh? Saye lebih senang bersama dgn kawan baik saye..Sbb mereka sentiasa ada dgn saye..Mereka memahami saye..Kadang2 mereka paham saye lebih dr awak..Awak pon tak mcm mereka..Susah sgt ke? Saye takut nanti tiba2 saye berubah hati..Awak pula yg kecewa..Mesti awak salahkan saye nanti..Tp kenapa awak tak boleh buat sama mcm mereka buat pd saye? Susah sgt ke?

Sepi

Okesss..Dah sebulan lebih aku mendiamkan diri dari menulis di blog..Sepanjang masa tersebut aktiviti aku tersangatlah padat dgn jadual kerja yg agak mcm harem..Start bulan puasa je, mesti jadual pack giler..Sama mcm tahun2 yg lepas sampaikan aku sendiri pon dah naik menyampah dah! Sejak menjelang raya ni jadual kerja aku dah pulih seperti sedia kala, melainkan kalau budak2 baru kat tempat kerja aku tu tak buat perangai yg agak boleh ditampar laju2 menggunakan kaki..Nak rasa penangan, dipersilakan!

Raya tahun ni tak semeriah tahun2 yg lepas dan sememangnya sebelum2 ni pon raya memang tak meriah sgt pon..Memandangkan keadaan kesihatan ayah aku yg agak kurang stabil ketika tu, so balik kampung pon cuma 3 hari je..Selalu sampai 5 hari menetap kat kampung..Ayam2 kampung pon dah tak kelihatan lagi..So time subuh je dah takde kedengaran bunyi suara ayam jantan berkokok dgn megah..Haha!

Kadang2 aku terasa penat gak dgn kerja aku sekarang ni..Entah kenapa ada kalanya timbul perasaan sgt boring dgn suasana sekarang ni..Mungkin sebab aku susah nak meluangkan masa utk bersama dgn family dan kawan2 aku kot..Aku pon nak jugak enjoy bersama dgn kawan2 sementara aku masih single dan belum jadi bini orang lagi..Dah kawen nanti, takde maknanya perkataan enjoy tu bagi aku..Haha! Chenta hati, jangan marah ye bila baca statement ni..Mana tau nanti awak terasa hati ke..

Rasanye mcm dah takde apa lagi yg aku nak tulis kat sini..Ada lagi tp bukan dlm tajuk yg ini..Banyak celoteh plak aku ni kan..Chow!