Writer

My photo
Selangor, Malaysia
I may not be the prettiest, smartest or strongest, but at least I am me, and don't pretend to be someone that I'm not meant to be. :)

23 Sep 2011

Sexual Harassment!!!

Dlm dunia yg serba-serbi canggih dan moden ni, mmg ramai sgt-lah org m'gunakan teknologi yg ada spt laman web sosial sbg media utk melakukan gangguan seksual..Yelah, skang ni kan mcm2 laman sosial ada..Myspace, Facebook, Tagged, Friendster, Hi-5 dan sbgnya..Kpd para lelaki, kalau nak b'kawan pon, buatlah cara yg elok skit..Mcm org yg b'sivik..Nak chating atau komen2 boleh, tp biarlah topik tu yg b'faedah skit..Bkn dgn cara nak ambil kesempatan nak sembang2 topik yg agak lucah..Hello! Aku tau mmg kita ni masing2 dah dewasa..Kalau kita t'lalu open-minded sgt pon, susah! Sporting sgt pon, susah! Nak buat cemana lg? Kalau xnak layan kang dikatanya kita ni sombong pulak! Sombong aku pon b'tempat..Dgn kawan2 yg aku kenal, aku mmg x sombong..Tp kalau dgn individu yg baru aku kenal, masih lg x tau latar belakang peribadi dia, mmg aku agak sombong-lah! Jgn marah..Sikap aku mmg cenggitu..

Sbg perempuan, mmg x salah kalau kita sombong dan ignore org2 yg sex maniac mcm ni..Utk keselamatan diri kita jugak, kan? Aku sendiri pon xnak layan org2 yg x berotak dan x berakal mcm ni..Lantaklah kalau kaum2 yg sex maniac mcm ni nak maki hamun kita skalipon, yg penting diri kita SELAMAT! Betul x? Aku pon pernah kena maki hamun dgn lelaki2 yg agak keterlaluan (gila seks) mcm ni..Tp aku buat bodoh jer..Biarlah dia nak maki apa skalipon, yg penting dosa dia tanggung..Dia ingat kita ni apa? Kalau nafsu tu dah nazak sgt, gunakan alternatif lain..Bkn dgn cara sembang2 lucah..Sbb tu la aku sensitif betul kalau ada mana2 lelaki yg request nak webcam dgn aku melalui YM ataupon Skype..Sorry-lah! Aku mengaku aku mmg jarang ber-YM dgn org..Skype apetah lg..Dah lama dah akaun Skype aku tu deactive!

Ya, mmg ada lelaki yg cuba mengambil kesempatan secara b'lebih-lebihan ke atas diri kita..Ni b'dasarkan pemerhatian aku..Yelah, mula2 ayat manis semanis madu lebah..Pastu bg janji dan harapan itu ini konon dialah lelaki yg plg terbaik buat kita..Sampai m'porak-perandakan dan meretakkan hubungan org..Patut ke cenggitu? Hati perempuan ni lain..Kalau dah kene ayat mcm tu, mestilah cair..BETUL X? Haih, entahlah..Tu semua b'gantung kpd nawaitu masing2..Tp lelaki pon jgnlah mengambil kesempatan sampai merosakkan seseorg perempuan tu..Umpama manusia yg b'topengkan syaitan..X ke keji sgt perangai tu? Sedarlah!!! Ada jugak lelaki yg kikis duit perempuan, pastu tinggalkan aje perempuan tu..Bg aku, perbuatan tu mmg sgt2 lah KEJI DAN HINA sungguh!! Yg ni aku gelar manusia yg b'topengkan iblis..*Sorry kalau kata2 aku ni agak kasar bunyinya, tp ni lah kenyataan yg benar!* Hurmmm, ni lah keadaan yg sdg berlaku disekeliling kita..Cuma kita je yg x nampak..So, perempuan..Berhati-hatilah ye..Ambil iktibar.. :)



P/S: mmg kenyataan ni ditujukan kpd lelaki yg b'gelar kasanova, gigolo dan seangkatan dgnnya.. :)