Writer

My photo
Selangor, Malaysia
I may not be the prettiest, smartest or strongest, but at least I am me, and don't pretend to be someone that I'm not meant to be. :)

5 Oct 2011

Life!!!

Hidup aku seharian kdg2 sgt fun, kdg2 sgt bosan..Tp bila dah capai tahap bosan tu, mmg org pon xnak pandang muka aku yg muncung mcm mulut penguin tuh..Hahahaha! Ni kwn aku yg ckp..kelakor sungguh! Tp best gak panggilan tu sbb mulut itik tu mcm dah b'sepah2 sgt org guna..X best la kan guna ayat yg sama..

Semenjak umur aku dah semakin meningkat dewasa ni, aku rasa rutin harian aku agak terkongkong skit..Yelah, mana xnye..Hari2 keje, keje, keje..Keluar rumah nampak matahari, balik rumah nampak bulan..Mcm workaholic sgt bunyinye kan? Sbg anak yg sulung, aku haruslah paham tanggungjawab aku..Tp kdg2 telinga aku agak pedas gak la bila kwn2 ckp aku ni mcm org giler keje..Nak ajak lepak pon susah..Yesss, aku akui tu..Aku bkn xnak lepak malam..Tp korg kena paham aku tinggal ngan family kot..Kang leh migrain aku kalo parents aku 'pet-pot'..Tp korg pon, time aku free korg plak yg bz..Haih, nasib!

Aku ckp terus-terang, aku rindukan student life aku..Sgt2 lah best x terkata..Zaman2 nakal aku tu dah pon berlalu..Tp bila dikenang balik, aku ni mmg nakal jugak kan! Benda2 mcm ni kalau aku ingat balik, leh buat aku gelak sorg2..Life aku yg paling best ketika aku study kat Melaka 6 thn yg lepas (Jun 2005-April 2010)..Tu kira zaman nakal aku lar..Dpt lak housemate yg sama nakal dgn aku..Mmg sgt syok lah kan! Aku rasa hidup kat Melaka tu membuatkan aku rasa bebas..Ya, bebas..Maksud aku bkn la buat benda2 yg menyimpang..Bebas tu b'maksud merayau..Aku nak kemana pon xde siapa kesah, xde siapa peduli..Ada jer aktiviti aku bersama dgn kwn2 aku..Yg pasti, aku masih rindukan saat2 yg aku dah lalui bersama dgn mereka..Aku juga rindukan mereka..Harap mereka pon rindukan aku..

Saat yg paling best, time kwn2 aku (lelaki) selalu bawak aku ikot dorg gi jamming..Haha! Part yg ni mmg aku x dpt merasa la dgn kwn2 perempuan sbbnye kwn2 perempuan aku semuanye ladies2 belaka..Aku mmg x cucuk sgt lah dgn gaya ladies mcm tu..Lgpon dorg bkn minat pon bab2 jamming ni..Kiranye aku jer yg lari tune skit dr dorg..Hehe! Hanya kwn yg betol2 kenal aku jer tau aku ni cemana orgnye..Aku sgt sempoi, OK! Kwn aku yg lain pon heran tah cemana tah aku leh kawtim ngan brader2 tu..Selalu lepak kedai mkn pon dgn brader2 tu..Borak sampai x ingat masa..Haha! Guys, mmg aku rindu sgt lah kat korg..Kan best kalau masa ni boleh diputar balik..Leh aku ikot korg gi jamming lg..Haha!

Ok, cerita pasal student life tu aku stop jap..Sambung lg..Dlm saat aku tgh bz bekerja ni, kdg2 aku ade gak terserempak dgn member2 sekolah aku dulu2..Dorg masing2 dah ade komitmen sendiri..Ade yg dah famous, ade yg masih di alam student lg, ade yg dah berumah tangga..Haaa, bab berumah tangga ni..Aku akui ramai kwn2 perempuan aku yg dah berumah tangga..Bila selak2 Fb dorg, tgk status masing2 dah married..Siap bubuh gambar anak2 lg..Comel2 belaka anak korg la! Aku punya turn lambat lg..Belum sampai seruan..Hehe! Relax2 ar dulu kan..Haha! Baru td aku dpt satu jemputan perkahwinan dr kwn sekolah rendah aku..Dia dah nak naik pelamin hujung bulan ni..Tahniah buat kamu, kawan..Insyaallah aku dtg..

Kdg2 aku rasa rimas gak bila org sekeliling aku dok sebok2 tanya bila turn aku nak kawen..Aku sedar umur aku pon dah semakin dewasa skrg..Ingat aku xnak kawen ke? Bkn senang tau nak pikul komitmen bila dah berumah tangga nanti..Tunggu la bila dah sampai seru nanti, confirm aku edarkan kad jemputan kat korg..Buat masa ni aku fikirkan komitmen aku dulu..Sbg anak yg sulung, komitmen yg dipikul lain..X sama mcm anak yg bongsu..Aku ada impian aku sendiri..Alhamdulillah mak ngan abah aku paham kehendak aku..Mereka pon x pernah nak paksa aku kawen awal2..Sbb aku masih ada impian aku lg yg belum tertunai..Aku nak capai dulu, baru aku fikir bab kawen..Lgpun, aku belum puas membujang lg..Hehehe! Kalau kwn2 perempuan aku baca statement ni, sahih berjela komen aku dpt kat Fb nanti..Haha!

Haaa..ok lah..Aku rasa sampai sini jer yg aku nak story buat hari ni..Besok2 pon leh sambung lg kan? Orait, wa chow lu!


P/S: Aku nak post video lagu fevret member2 aku yg slalu ajak aku gi jamming suatu ketika dulu..


Hallowed Be Thy Name by Iron Maiden

3 comments:

Anonymous said...

Yes aku yang pertama comment ko~!!
nanti bila aku cuti leh nengok movie lagi~
" bun " conan~!!!
hakhakhakhak!!!

Unknown said...

:) ..

Cik Zyra said...

Tanpa Nama: aku tau yg kasi komen ni si Adim..haaa..