Writer

My photo
Selangor, Malaysia
I may not be the prettiest, smartest or strongest, but at least I am me, and don't pretend to be someone that I'm not meant to be. :)

18 Oct 2011

Miracle?


Miracle? Oh, yeahhh..Mmg orang akan selalu cakap mcm ni..Sbb kawan2 aku pon bg nasihat yg serupa kat aku..Ayat mcm ni lah, "if u believe in miracle, u will know it"..Terharu sungguh aku..Kenapa org percaya pd keajaiban? Setiap keinginan pasti akan tertunai ke? Atau ada sesuatu yg baik pasti akan berlaku? Ahah..kalau ada kesilapan pd kata2 aku tolong perbetulkan yer..Sharing is caring, kan? Haha!

Berdasarkan pengalaman dr cerita kawan2 yg aku kumpul, aku rasa mcm takut plak nak kawen..Agak poyo dan siot jer bunyinya kan? Biarlah aku mcm ni yg penting aku bebas dan selesa..Bebas dr kongkongan..Al-maklum aku mmg x suka dikongkong..Kalau sesiapa yg paham perangai aku tu baguslah..Maksud aku, selagi aku lom jd hak sesiapa, aku bebas nak berkawan dgn sesiapa jer sbb parents aku sendiri pon x pernah nak halang aku dr berkawan dgn sesiapa jer..Yg paling penting aku pandai memilih kawan..Jgn nak culture shock sgt, sudah!

Sambung pd topik utama..Aku rasa x terfikir pon pd keajaiban yg berlaku sbb aku sendiri x nampak dan x pernah nampak..Tah la, yg aku nampak cuma 'karma'..Yesss, karma! Kenapa? Sbb mmg perlu terjadi pd orang yg sgt2 menyakitkan hati..What u give, u get back! Mcm tu la nasibnya..Ustaz aku pernah berpesan, kata2 itu merupakan satu doa umpama kita mendoakan perkara yg buruk ataupon yg baik pd seseorg..Iye? Tp aku ni, kalau dah sakit hati sgt aku mesti menyumpah seranah orang tu..X pon aku mengharapkan orang yg buat kita sakit hati tu terima balasan yg berganda drpd apa yg kita rasa..Baik ke mcm tu? Teruknye la aku ni..

Kawan aku pernah berpesan, "InsyaAllah suatu hari nanti kau akan jumpa yg lebih baik dr dia"..Aku pon mengharapkan keajaiban tu berlaku..Siapa yg xnak sesuatu yg baik berlaku pd diri kita, kan? Semua orang pasti nak keajaiban yg seumpama tu..Bila dengar cerita tentang pengalaman dr kawan2, aku boleh jd sayu beb! Kesian dan aku harapkan kawan2 aku akan melaluinya dgn tabah..Dugaan hidup..Kenelah harungi..Apa2 pon aku doakan yg terbaik buat kalian..Semoga kalian tabah sentiasa..


P/S: Wpon yg patah tumbuh yg hilang berganti..Tp pisang xkan berbuah dua kali..Renung2kan.. :)

1 comment:

kadim said...

Akuu!!! Akuu!!!!